16.000 ft felett ingyenes szállítás
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ÍGY TÁMOGASD KEDVENCED IMMUNRENDSZERÉT

Best4Pets - Őri-Korompai Eszter - 2020. 03. 22. 20:56:00
ÍGY TÁMOGASD KEDVENCED IMMUNRENDSZERÉT

Különösen az ilyen nyirkos és hideg időjárásban célszerű kutyád immunrendszerét támogatnod. Főként idősebb és beteg kutyák immunrendszere számára nehezebb leküzdeni ősszel, télen és tavasszal a különböző betegségeket, melyet legtöbb esetben baktériumok és vírusok okoznak.

 

 

Minél erősebb az immunrendszer, annál sikeresebb a szervezet betegségekkel szembeni megóvásában.

 

Az immunrendszer erősíthető a kiegyensúlyozott táplálással, megfelelő mozgatással és a túlsúly megakadályozásával. Ugyanúgy, mint nálunk, embereknél, az állatok immunrendszere is állandó veszélynek van kitéve a környezete által. 

A gyomor-bél traktus az egyik legfontosabb tényező, amely befolyásolja az immunrendszert. A bélflóra egyensúlyának felborulása gyengíti a szervezet ellenálló képességét a különböző betegségekkel szemben. Ezért is érdemes szuper prémium minőségű táppal etetnünk kedvencünket. A webshopunkban megtalálható tápok, is elősegíthetik a kedvenced immunrendszerének támogatását.

A stressz vagy hosszan tartó terhelés is könnyen legyengítheti az immunrendszer teljesítményét, ezzel növelve a betegségre való hajlamot. Az immunrendszert csak a természetes ellenálló képesség erősítésével lehet ellenállóvá tenni a negatív hatásokkal szemben. A stressz-összetevők az állatoknál is éppoly sokrétűek és egyéniek, mint az embereknél. 

 

Kutyák és macskák számára stresszt jelenthet az új környezet, az idegen fajtársakkal való kapcsolat, vagy a „gazditól" történő elszakítás. 

 

Hozzáadott tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok támogathatják kutyád immunrendszerét. Fontos, hogy legyünk körültekintők, mert ami jó nekünk embereknek, nem feltétlenül szolgálja a kutya javát is. A kutyáknál is fent állhat a túladagolás veszélye, és a "sok sokat segít" mottó nem érvényes. A piacon azonban már vannak olyan növényi keverékek és adalékanyagok, amelyeket kifejezetten négylábú barátaink igényeihez igazítottak. Ilyen a nálunk is kapható Immuboost immunerősítő oldat. Az Immuboost immunerősítő oldat kutyáknak az Echinacea (Kasvirág) folyékony kivonatát tartalmazza, amely az egyik legfontosabb, legelterjedtebb általános használatban lévő gyógynövény.

 

Az Echinacea erősíti az immunrendszert, vagyis a szervezet védekező képességét és csökkenti a gyulladásokat.

 

Az immuboost immunerősítő oldatot "Therminfusex" eljárással állítják elő, amely egyedülálló a piacon. Ennek az eljárásnak köszönhetően tudja az oldat biztosítani a kasvirág gyógynövény összes jótékony hatását, és elősegíteni, hogy ezek az előnyök könnyen elérhetők legyenek a kedvenceink szervezete számára.

A pihenés és a megfelelő alvás szintén fontos tényező a kutya egészségének megőrzésében. Egy kutya átlagosan napi 17–21 órát pihen és alszik, tehát az „egész napos” elfoglaltság nem megfelelő számára és ezzel könnyedén stresszhelyzetbe hozhatjuk őket. Fontos, hogy minden nap a kutya megfelelően ki legyen mozgatva, de ne terheljük túl őket. Célszerű fajta specifikus foglalkozásokon részt venni, mert ez nem csak fizikálisan, de agyilag is lefáraszthatja kedvencünket. Ilyen foglalkozások során is tartsuk be a mértékletességet.

 

Ügyelj arra, hogy napközben is legyen ideje kedvencednek az élményeket feldolgoznia és pihennie.

 

Egyes kutyák nagyon aktívak és képesek mindenhová követni a gazdijukat. Ilyen esetben tanácsos, hogy kutyádat megtanítsd pihenni. Csak így lesz képes immunrendszere hatékonyan működni. Mint minden betegség esetén célszerűbb elkerülni a betegséget, mint azt kezelni, az immunerősítő készítmények pont ebben tudnak számodra segíteni. Ahogy nálunk embereknél így kedvencünknél is, ajánlott tavasszal, ősszel és télen, de egy esetleges betegség után is immunerősítő kúrát végezni.

 

Borítókép: Rafał WachsmanUnsplash