Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

KUTYÁVAL SÍELÜNK!

KUTYÁVAL SÍELÜNK!

Napjainkban a legtöbb kutyatartó számára kedvence is családtagnak számít. A családtagunkat pedig nem szívesen hagyjuk otthon, a síelésünk ideje alatt sem. Ezzel mi is így vagyunk, ha tehetjük visszük magunkkal a kutyáinkat, hiába nagytestűek. Összegyűjtöttük nektek mik azok a dolgok, amikre érdemes odafigyelni, és segítség lehet egy-egy kutyás utazás megszervezésénél.

 

 

Utazz a kutyá(i)ddal!

 

Nyugodt, jól nevelt és tisztán tartott kutyákat bárhol szívesen látnak, sőt volt olyan szállás, ahol a kutyák miatt nagyobb szobát kaptunk, ugyanazon az áron. Egyre több lehetőség nyílik kutyával utazni, megszállni, étterembe menni.  Mintegy négyszáz magyarországi szállás- és vendéglátóhely várja a kutyás vendégeket, és ehhez jelenleg körülbelül száz további szolgáltató is becsatlakozott pl. edzőtermek, üzletek, éttermek bár ez azért továbbra is ritka itthon, ellentétben Nyugat-Európával. Személyes tapasztalatból mondom, hogy ha megtetszik egy szállás, és nincs kiírva, hogy állatbarát, akkor is érdemes rákérdezni, hogy lehet e kutyát vinni, mert mi nem egyszer csalódtunk pozitívan. Sőt Olaszországban volt olyan szállás, ahova csak 10 kg-ig lehetett kutyát vinni, de azért e-mailben megkérdeztük képpel együtt, hogy biztos nem engednek-e be nagyobb testű kutyust és sikerrel jártunk. Viszont, ha kutyával együtt szeretnénk síelni menni, érdemes a szállást előre lefoglalni, mert azért nem mindenhova engednek be kutyát.

 

Kutyával utazás során néhány alapszabályt be kell tartani: 

  • A kutyának legyen érvényes oltása, és legyen féreghajtva.
  • Az oltási könyvet mindig vigyük magunkkal, illetve külföldre történő utazás során kutyaútlevélre van szükség. Nekünk már csak útlevelünk van, még kicsi korukban csináltattam az állatorvosnál. Minden oltást abba pecsételnek be, tulajdonképpen oltási könyvként is funkcionál.
  • Külföldi utazás esetén, járjunk utána, hogy adott országban milyen szabályokat kell betartani a kutyásoknak.
  • Utazás során, ha hátsó ülésen utazik kedvencünk be kell kötni, ha csomagtartóban (kombi, egyterű-autók esetében) akkor pedig boxban, ketrecben kell utaztatni, vagy kell elválasztó rács a hátsó ülés és a csomagtartó közé. Nálunk kapható kutyaszállító box.
  • Mindig takarítsunk fel a kutyánk után! Itt van néhány praktikus felszerelés, hogy biztos, hogy ne hagyjuk otthon a kutyapiszok szedő zacskót, ezek a zacskótartók pórázra szerelhetők, így mindig kéznél vannak:

HUNTER DETROIT ZACSKÓTARTÓ KUTYAPISZOKHOZ, KÉK

HUNTER DETROIT ZACSKÓTARTÓ KUTYAPISZOKHOZ, PIROS

BECO ZACSKÓTARTÓ KUTYAPISZOKHOZ

  • A kutya viselkedése nem zavarhatja a többi utazó, szálló- vagy étteremvendég kikapcsolódását.
  • A szálláshelyen és a vendéglátóhelyeken legyen pórázon a kutya!
  • Ha a kutya nincsen pórázon, mindig ügyeljünk rá, hol van. Mielőtt oda engednénk másik kutyához, kérdezzük meg a gazdáját, hogy ő is akarja e.
  • Csak jól nevelt kutyát hagyjunk a szálláson, aki nem ugat, nem rongál és nem pisil be. Illetve jelezzük a takarító személyzet fele, hogy a kutya a szobában van.

 

Amit érdemes magunkkal vinni a kutyás síeléshez:

póráz, nyakörv, biléta, szájkosár, útlevél/oltási könyv, kutyapiszokszedő zacskó, tál, fekhely, törölköző, túrázáshoz itató, jutalomfalat, mancsvédő krém, világítós nyakörv és persze a legfontosabb a kutya eledele.

 

Most akkor jöjjön néhány igazán praktikus felszerelés a webshopunkból a síeléshez:

 

Mindenkinek kellemes pihenést kívánunk akár kedvencével megy, akár nélküle!

Ami nagyon fontos, hogy ha visszük kedvencünket magunkkal, figyeljünk másokra és tartsuk tiszteletben, hogy nem mindenki kutyás, sőt van, aki fél a kutyáktól!

Keresés