Barion Pixel
16.000 ft felett ingyenes szállítás
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GYAKORLATI TAPASZTALATAINK A PERRO TÁPOK ÉS KONZERVEK ETETÉSE KAPCSÁN

- 2022. 11. 01. 09:44:44
GYAKORLATI TAPASZTALATAINK A PERRO TÁPOK ÉS KONZERVEK ETETÉSE KAPCSÁN

Arra gondoltunk, hogy ebben a blogbejegyzésben összeírjuk mindazt a gyakorlati tapasztalatot, amit a PERRO eledelek forgalmazása kapcsán a gyártótól plusz információként és a gazdiktól visszajelzésként kaptunk, kiegészítve a saját megfigyeléseinkkel, hiszen a mi kutyáink is mind a PERRO tápjait és konzervjeit, jutalomfalatjait eszik.

A teljesség igénye nélkül következzenek tehát az alábbi tapasztalatok!

 

Mi figyelhető meg a PERRO Soft tápok etetése kapcsán?

A PERRO Soft tápok ún. félnedves, azaz magasabb nedvességtartalmú (17%-19%) eledelek, egyfajta átmenetet jelentenek a száraz tápok és konzervek között. Az alapanyagok forradalmian új feldolgozási módszerének és a magasabb nedvességtartalomnak köszönhetően ezek a tápok könnyebben emészthetők, kíméletesebbek az emésztőrendszerhez és intenzívebb illatuk miatt a válogatós négylábúak is gyorsabban megkedvelik.

Ám ami bemegy, annak valahol ki is kell jönnie. A Soft tápok etetése kapcsán az figyelhető meg, hogy ugyan kutyusonként eltérő ideig ‒ általában nagyjából egy hónapig, de volt, akinél 2-3 hónapon át ‒ megnőtt a bélsár mennyisége. Amint azonban a gyomor- és bélrendszer megszokta az újfajta tápot, ez a kérdés is megnyugtatóan rendeződött.

Ezek a tápok tartoznak ide: PERRO Grain Free Adult Soft Bárány kutyatáp, PERRO Grain Free Adult Soft Kacsa kutyatáp, PERRO Grain Free Adult Soft Light Kecske kutyatáp, PERRO Grain Free Junior Soft Kacsa kutyatáp, PERRO Select SPF Bárány kutyatáp (kisszemű), PERRO Select SPF Bárány kutyatáp (nagyszemű).

Léteznek olyan nem kölyök vagy junior PERRO tápok, amik kölyök és junior korban is adhatók?

Bárkivel előfordulhat, hogy kölyök vagy junior korú kedvencének nem talál megfelelő eledelt az ezekben az életkorokban ajánlott tápok között. Hozzánk is elég sokszor fordulnak ezzel a kérdéssel a gazdik. A gyártótól kapott információk alapján ilyenkor a következő ‒ nemcsak felnőtt korban adható ‒ tápokat tudjuk ajánlani a PERRO termékek közül: PERRO Grain Free Adult Soft Bárány kutyatáp, PERRO Select SPF Bárány kutyatáp (kisszemű), PERRO Select SPF Bárány kutyatáp (nagyszemű), PERRO Select Bárány és Rizs kutyatáp, PERRO Select Grain Free Nyúl és Krumpli kutyatáp, PERRO Select Grain Free Lazac és Zöldség kutyatáp.

Ha nálunk is ez a helyzet, akkor arra figyeljünk, hogy négylábú társunknak ne az adott zsákon található adagolási útmutató alapján adjunk enni, hiszen az felnőtt kutyákra vonatkozik, hanem kedvencünk életkora és felnőtt kori testtömege alapján a PERRO Basic Junior és PERRO Basic Junior V2 kutyatápok adagolását használjuk.

Keverhetők-e egymással a PERRO tápjai?

Előállhat kutyánk életében olyan helyzet, amikor egyszerre többféle tápot adunk neki ‒ például akár, mert tápot váltunk, és nem akarjuk a régit kidobni, akár, mert kölyök vagy junior korú kutyánk túl gyors fejlődését szeretnénk optimális üteműre lassítani.

Tehát a fenti kérdésre a válasz igen, bár első körben nem szoktuk ezt ajánlani, de ha kedvencünk pocakja bírja, akkor lehet egymással keverni a PERRO tápokat.

Enyhébb szőr- és bőrproblémák: milyen PERRO táp lehet a megoldás?

Azokban az esetekben, amikor a szőr- és bőrproblémák hátterében nem allergia vagy külső-belső élősködő vagy valamilyen egyéb betegség áll, hanem például erősebb vedléssel nézünk szembe vagy fakóbb-fénytelenebb kutyánk szőre, akkor segíthetnek a PERRO magasabb zsírtartalmú (13%-17%) tápjai: PERRO Grain Free Adult Soft Bárány kutyatáp, PERRO Select Grain Free Nyúl és Krumpli kutyatáp, PERRO Select Grain Free Lazac és Zöldség kutyatáp, PERRO Select Lazac és Rizs kutyatáp.

Saját gyakorlati tapasztalataink a PERRO Grain Free Adult Soft Light Kecske kutyatáp etetése kapcsán

A PERRO Grain Free Adult Soft Light Kecske kutyatáp jogosan aratott osztatlan sikert azok körében, akiknek allergiás és/vagy túlsúlyra hajlamos négylábúja van. A mi saját kutyáink is eszik. Amellett, hogy szeretik és hatékonyan akadályozza meg náluk is a plusz kilók felszedését, azt vettük észre, hogy ritkábban kell a bűzmirigyüket kinyomni, kevesebb váladék termelődik a fülükben és enyhébb a testszaguk is.

Melyik PERRO táp nem javasolt reflux esetén?

Az a tapasztalatunk, hogy a reflux tüneteitől szenvedő kutyusoknak az állati fehérjeforrásként halat tartalmazó tápok váltak be a legkevésbé.

Ha kedvencünknek hasmenése van, melyik PERRO terméket válasszuk?

Hasmenés esetén nagy segítséget adhat a PERRO Select Bárány és Rizs kutyatáp, valamint a PERRO Sensitive Control termékcsalád Bárány és Krumpli, Kacsa és Zöldség és Lazac és Krumpli kutyakonzervek is sikerrel bevethetők. Természetesen egészséges kutyáknak is adhatók.

Van olyan PERRO termék, ami a BARF étrendbe is beilleszthető?

Igen, a PERRO Prémium Pur termékcsalád kutyakonzervjei 100%-ban egyféle állati fehérjeforrásból állnak (bárány, kacsa, kecske, lazac, marha, nyúl, strucc). A speciális feldolgozási és tartósítási eljárásnak köszönhetően tökéletesen beilleszthetők a BARF étrendbe is, ugyanakkor biztonságos alternatívái lehetnek a nehezen eltartható nyers eledeleknek.