16.000 ft felett ingyenes szállítás
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TUDATOS GAZDINAK LENNI – NAGYÍTÓ ALATT KUTYÁINK ÉTRENDJE 1. RÉSZ

- 2021. 11. 18. 14:11:27
TUDATOS GAZDINAK LENNI – NAGYÍTÓ ALATT KUTYÁINK ÉTRENDJE 1. RÉSZ

A címben feltett kérdés banálisnak tűnhet, de gazdiként tisztában vagyunk azzal, hogy mi van kutyánk táljában? Vagy tudjuk, hogy mi mit jelent a táp, konzerv vagy jutalomfalat csomagolásán?

Ebben a blogbejegyzésünkben szeretnénk bemutatni a PERRO különféle tápcsaládjait (száraz, félnedves, konzerv, jutalomfalat), hogy gazdiként könnyen és igazán jól tudjunk étrendet választani és összeállítani kedvencünknek.

 

A PERRO kizárólag élelmiszer minőségű, azaz emberi fogyasztásra is alkalmas alapanyagokat használ, első osztályú minőségben, az osztrák előírásoknak teljes mértékben megfelelve, helyi termelőktől beszerezve, az ökológiai lábnyom csökkentésének érdekében. A természetes és egészséges összetevők, a kiegyensúlyozott, szakértőkkel kifejlesztett receptek, mind annak a célnak a szolgálatában állnak, hogy kedvenceinket életük minden szakaszában támogassuk, és hogy elősegítsük vitalitásukat és jóllétüket. Mert a természetesen egészséges táplálkozás eredménye a stabil bélflóra, a jól működő emésztés, a megerősített mozgásszerv- és immunrendszer, és a fényes, életerős szőrzet.

PERRO – széles és szelektív termékválaszték, ami az egyéni igényekre szabható

Minden kutya egyedi, megvan a maga karaktere és egyéni igényei (pl. életkor, méret, napi mozgás). Életkortól, életszakasztól vagy összetett problémák miatt (pl. különböző allergiák kombinációja, súlyos emésztési zavarok stb.) ezek az igények különleges követelményeket támasztanak az egészséges táplálkozással szemben. Ezért szükséges, hogy kedvencünk étrendjét könnyen és egyénileg hozzá lehessen igazítani az igényeihez, amihez nagy segítséget jelent, hogy akár egy állati fehérjeforrásra alapozva biztosítható száraztáp, konzerv, jutalomfalat és szárított termékek is.

Ha szeretnénk, a best4pets.hu oldalon, a „Kutyaeledelek” között használhatjuk az „Egyedi fehérjeforrás” szűrőt, és a kiválasztott fehérjeforrást bejelölve az összes olyan terméket láthatjuk, amiben csak az adott állati fehérje található. Ez óriási segítséget adhat gazdiként akár az eliminációs diéta hetei alatt is.

A PERRO termékpalettája az egyetlen állati fehérjeforrást tartalmazó, gluténmentes és hipoallergén receptekre összpontosít. Ezért a PERRO állateledelei különösen ideálisak különféle táplálkozási-emésztési problémákkal (pl. érzékeny emésztés, élelmiszer-intolerancia, táplálékallergia, gyomor-bélproblémák) küzdő kedvenceknek, de természetesen egészséges kutyáknak is bátran adhatók. A PERRO eledeleit állatorvosokkal és táplálkozási szakértőkkel szoros együttműködésben fejlesztették ki, felhasználva a legújabb tudományos eredményeket.

PERRO Prémium száraztápok

PERRO Basic száraztápok

A PERRO Basic termékcsalád természetes összetevőivel és válogatott alapanyagaival minden lényeges építőelemet biztosít a kutyák számára, így az egészséges és hosszú kutyaélet alapját képezi. A fontos tápanyagok, mint például a kiváló minőségű fehérjék, szénhidrátok és zsírok a gondos feldolgozásnak köszönhetően különösen jól felszívódhatnak és kedvencünk számára jól felhasználhatóvá válnak. A tápcsalád nemcsak minden életkornak megfelelően (Junior, Junior V2, Classic, Senior) összeállított, hanem a kutya aktivitásának (Light, Royal) is.

PERRO Select száraz- és félnedves tápok

A PERRO Select tápcsalád leginkább az érzékeny emésztésű és/vagy étel-intoleranciával és/vagy takarmányallergiával küzdő kutyáknak készült, de természetesen egészséges kedvencek is bátran fogyaszthatják. A tápcsalád legtöbb tagja csak egyféle és ritkábban felhasznált állati fehérjét (pl. bárány, kacsa, nyúl, strucc, kecske), valamint egyféle szénhidrátot (pl. rizs, krumpli) tartalmaz, ezért kifejezetten ajánlott az eliminációs (kizárásos) diétákhoz. A legjobb minőségű összetevőknek köszönhetően a PERRO Select termékcsalád a legválogatósabb kedvencek körében is sikert arat. A kíméletes gyártási folyamat miatt a válogatott összetevők természetes vitaminjai és ásványi anyagai maximális hatékonyságukban megmaradnak. A PERRO Select tápcsaládon belül Grain Free (gabonamentes) és Soft (félnedves) tápok is elérhetőek. A félnedves receptúrájú kutyatáp nem duzzad meg a gyomorban, ezért ideális érzékeny emésztésű kutyák számára, a gabonamentes tápok pedig a gluténérzékeny kedvenceknek is tökéletesek lehetnek.

PERRO Grain Free (gabonamentes) száraz- és félnedves tápok

A PERRO Grain Free termékcsaládnál kifejezetten kerülték a gabona hozzáadását a gluténérzékenységben szenvedő kutyák optimális ellátása érdekében, de természetesen egészséges kedvencek is bátran fogyaszthatják. A friss hús nagyon magas aránya zöldségekkel és fűszernövényekkel kombinálva a PERRO Grain Free termékcsaládot különösen ízletessé és egyben rendkívül könnyen emészthetővé teszi. A gondos gyártási folyamatnak köszönhetően a válogatott összetevők természetes vitaminjai és ásványi anyagai maximális hatékonyságukban megmaradnak. A tápcsaládban junior, felnőtt és senior termékek is kaphatók, hogy minden életkor táplálkozási igényét kielégítsék. Ahogy minden terméknél, itt is kizárólag élelmiszer minőségű válogatott, természetes nyersanyagokat és összetevőket használnak. A PERRO Grain Free tápcsaládon belül Soft (félnedves) tápok is elérhetőek. A félnedves receptúrájú kutyatáp nem duzzad meg a gyomorban, ezért ideális érzékeny emésztésű kutyák számára.

PERRO konzervek

PERRO Prémium Menue konzervcsalád

A PERRO Prémium Menue konzervcsalád elkészítéséhez kizárólag válogatott, élelmiszer minőségű, természetesen egészséges alapanyagokat használnak fel. A PERRO Prémium Menue kutyakonzervekben különösen magas, több, mint 60%-os hústartalom található, így garantálják az értékes fehérjék és szénhidrátok optimális kombinációját. A termékcsalád egy speciális eljárással, az ún. hideg töltéssel készül, ami segít megőrizni a hozzávalók tápanyag- és vitamintartalmát. A PERRO Prémium Menue konzervcsalád a kiváló minőségű húsokat olyan értékes összetevőkkel ötvözi, mint a rizs, a zöldségek és a teljes kiőrlésű tészták. Az összetételt bogáncsolajjal, az esszenciális zsírsavak értékes forrásával teszik még különlegesebbé. A különböző típusok kellemes változatosságot adhatnak kedvencünk étrendjében, akár az életkornak (junior) vagy élethelyzetnek (light) megfelelően. 

PERRO Prémium Pur konzervcsalád

Táplálékallergiával, ételintoleranciával vagy emésztési problémával küzdő kutyáknál fontos, hogy a kutya számára a kórképnek megfelelő, egyedi étrendet biztosítsunk. Ezért fejlesztették ki a PERRO Prémium Pur konzervcsaládot, melynek receptúráját állatorvosok és táplálkozási szakemberek közreműködésével alkották meg. Ezek a konzervek 100%-ban egyféle húst (pl. bárány, kacsa, marha, nyúl, lazac, strucc) tartalmaznak, mely a speciális étrend kialakításának alapjául szolgálhat, és ezért ideálisak az eliminációs diétához, hiszen így az allergén összetevők az egyedi igény alapján kizárhatóvá válnak a mindennapi etetések során. Természetesen egészséges kedvencek is bátran fogyaszthatják. A termékcsalád egy speciális eljárással, az ún. hideg töltéssel készül, ami segít megőrizni a hozzávalók tápanyag- és vitamintartalmát.

PERRO Sensitive Control konzervcsalád

A PERRO Sensitive Control termékcsaládot olyan kutyák számára fejlesztették ki, akik az alábbi problémák egyikében szenvednek: élelmiszer-intolerancia, takarmányallergia (bőrgyógyászati és/vagy gyomor-bélrendszeri tünetekkel), akut vagy krónikus hasmenés, de természetesen egészséges kedvencek számára is ideális.

A jól emészthető összetevők (pl. bárány, kacsa, lazac, krumpli, alma, sütőtök) nagyon jól tolerálható kombinációt képviselnek, és ideálisak lehetnek az eliminációs (kirekesztő) diétákhoz, nagyban megkönnyíthetik az emésztő- és immunrendszer dolgát.

PERRO Jutalomfalatok és Párizsik

PERRO Kekszek

A változatos PERRO Keksz választékban a legkülönfélébb igényeknek megfelelő finomságokat találunk: nagy és ropogós kutyakekszek a fogápoláshoz, ízletes kekszek színes választéka kicsiknek és nagyoknak, valamint vegetáriánus finomságok. A PERRO Kekszek akár eliminációs (kizárásos) diétába is beilleszthetők. Az ízletes variációk széles választékából minden gazdi megtalálja kutyája kedvenceit.

PERRO Párizsik

PERRO Select Plus Prémium Kutyapárizsi szelektív, gabonamentes, teljes értékű eledel a kutyák számára. Élelmiszer minőségű alapanyagokból készül, azaz csak emberi fogyasztásra alkalmas alapanyagokat tartalmaz, 80% állati fehérjét és 20% növényi szénhidrátot. Glutén- és gabonamentes. Érzékeny gyomrú, allergiás kutyák is bátran fogyaszthatják, eliminációs (kizárásos) diétához is nagyszerű, mert csak egyféle állati fehérjeforrást (pl. nyúl, kacsa, strucc, szarvas) és egyféle növényi szénhidrátforrást (burgonya) tartalmaz. Természetesen egészséges kedvencek is bátran fogyaszthatják.

PERRO Select Plus Prémium Kutyapárizsik praktikusak, könnyen kezelhetők és tárolhatók vagy szállíthatók. Etesd akár otthon, utazás vagy edzés alatt, előnyeiket mindig élvezheted. Kiegyensúlyozott táplálék, szelektív szénhidrát- és fehérjeforrást tartalmaz, ezért kiváló tolerálhatóságot garantál. A PERRO Select Plus Prémium Kutyapárizsi különösen alkalmas allergiára hajlamos, érzékeny emésztésű kutyák vagy nyűgös ínyencek etetésére.

Burgonya

Miután a kutyák között is egyre több a gluténérzékeny, ezért a számukra összeállított tápokban a burgonya szénhidrátforrásként való használata is egyre népszerűbb. A burgonya kevés zsírt, ugyanakkor jelentős mennyiségű ásványi anyagot, nyomelemet és vitamint tartalmaz. A keményítő és a rost magas aránya miatt a burgonya takarmányozási szempontból nagyon értékes alapanyag.

PERRO Soft Jutalomfalatok

A PERRO Soft jutalomfalatok apró, lágy falatok, amik különösen alkalmasak tréningre és képzésre. Lágy állaguknak köszönhetően kölyökkutyáknak és idősebb kedvenceknek is ideálisak. A PERRO Soft Jutalomfalatok glutén- és gabonamentesek, nagy arányban tartalmaznak friss húst (pl. bárány, kacsa, kecske, nyúl, strucc, lazac). Eliminációs (kizárásos) diétában is bátran adhatók.

PERRO Szárított termékek

PERRO Szárított termékek természetesen elégítik ki kutyáink rágási ösztönét. A rágás nemcsak nagyszerű tevékenységet jelent négylábú kedvenceinknek, hanem egyszerre tisztítja és ápolja a fogakat és az ínyt. A már kialakult foglepedék mennyiségét is csökkentheti, így megnehezítheti a fogkő képződését is.

A PERRO széles választékában minden gazdi megtalálja a megfelelő jutalmat, akár válogatós, akár érzékeny emésztésű kedvence, vagy akkor is, ha táplálék intoleranciában vagy takarmányallergiában szenved és eliminációs (kizárásos) diétára szorul. A széles választék arra is garanciát jelent, hogy minden életkorú és nagyságú kutyusnak biztosított legyen a megfelelő szárított finomság. Valamennyi alapanyagot a legszigorúbb előírások szerint választják ki, kíméletes eljárással dolgozzák fel és gondosan szárítják.