16.000 ft felett ingyenes szállítás
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

KUTYÁVAL NYARALUNK!

Best4Pets - Őri-Korompai Eszter - 2020. 06. 29. 21:32:00
KUTYÁVAL NYARALUNK!

Mivel itt a nyár és sokan mennek nyaralni, így felmerülhet a kérdés, hogy mi legyen négylábú kedvencünkkel egy-egy utazás alkalmával. Számunkra a kutyák családtagok, akikkel ugyanúgy szeretnénk megosztani a nyaralás adta szabadságot és önfeledt pillanatokat, éppen ezért, ha kocsival utazunk nyaralni, akkor őket is visszük magunkkal.

 

 

Szerencsére hazánkban egyre több a kutyabarát program, szállás, étterem, strand, ezáltal egyre több lehetőség nyílik kutyával utazni, megszállni, étterembe menni, akár még strandolni is. Mintegy négyszáz magyarországi szállás- és vendéglátóhely várja a kutyás vendégeket, és ehhez jelenleg körülbelül száz további szolgáltató is becsatlakozott pl. edzőtermek, üzletek, éttermek, bár ez azért továbbra is ritka itthon, ellentétben a nyugat-európai példákkal. Ezáltal, ha kutyával együtt szeretnénk nyaralni, érdemes a szállást előre lefoglalni, leegyeztetni, mert nem minden hova engednek be kutyát, illetve sok helyen megkülönböztetik a kis és nagyobb termetű kutyusokat, és vannak helyek, akik bizonyos testsúly alatti kutyákat látnak csak szívesen.

 

Idén a korona vírus miatt úgy döntöttünk férjemmel, hogy belföldön maradunk, és itthon utazunk el valahova nyaralni, természetesen a kutyákkal együtt. Nem mondom, hogy könnyű volt szállást találni, mivel a legtöbb helyen Magyarországon csak standard szobába engednek be kutyával, aminek a mérete számunkra kicsi lett volna, két nagytestű kutyával, plusz egy 1,5 éves gyerekkel együtt. De szerencsére végül sikerült megfelelő szállást találni magunknak. Egy gondolattal lejjebb elmesélem azt is, hogy melyik hotelbe szálltunk meg, és mik voltak a tapasztalataink.

 

Előtte viszont jöjjön egy lista, hogy mik azok a dolgok, amiket egy kutyás nyaralás alkalmával magunkkal kell vinnünk, és mik azok a szabályok, amiket mindenképp tartsunk be, hogy mindenki számára élvezetes legyen egy nyári vakáció.

 

KUTYÁVAL VALÓ UTAZÁS SORÁN NÉHÁNY ALAPSZABÁLYT BE KELL TARTANI:

  • A kutyának legyen érvényes oltása, és legyen féreghajtva.
  • Az oltási könyvet mindig vigyük magunkkal, illetve külföldre történő utazás során kutyaútlevélre van szükség! Nekünk már csak útlevelünk van, még kicsi korukban csináltattam az állatorvosnál, azóta minden oltást abba pecsételnek bele, tulajdonképpen oltási-könyvként is funkcionál. Ha van útlevele a kutyának, akkor az oltási könyv elhagyható, mert minden adatot onnantól a kutya útlevelébe írnak be az állatorvosok.
  • Külföldi nyaralás esetén mindenképpen járjunk utána, hogy a kiszemelt országban milyen szabályokat kell betartani a kutyásoknak.
  • Utazás során, ha a hátsó ülésen utazik kedvencünk be kell kötni speciálisan kutyáknak készült biztonsági hám segítségével, ha csomagtartóban (kombi, egyterű autók esetében) akkor pedig boxban, ketrecben kell utaztatni, vagy kell elválasztó rács a hátsó ülés és a csomagtartó közé. Nálunk kapható kutyaszállító box is!
  • Mindig takarítsunk fel a kutyánk után! Itt van néhány praktikus felszerelés, hogy biztos, hogy ne hagyjuk otthon a kutyapiszok szedő zacskót. Ezek a zacskótartók pórázra szerelhetők, így praktikusan mindig kéznél vannak, ha szükség van rá.
  • Fontos, hogy a kutya viselkedése nem zavarhatja meg a többi utazó, szálló- vagy étteremvendég kikapcsolódását.
  • A szálláshelyen és a vendéglátóhelyeken legyen pórázon a kutya!
  • Ha a kutya nincsen pórázon, mindig ügyeljünk rá, merre van, ne veszítsük szem elől. Mielőtt oda engednénk másik kutyához, kérdezzük meg annak  gazdáját, hogy ő is akarja-e, barátságos-e a kutya, játszhatnak-e együtt.
  • Csak jól nevelt kutyát hagyjunk a szálláson egyedül, aki nem ugat, nem rongál és nem pisil be, hogy elkerüljük a kellemetlen pillanatokat és az esetleges kártérítést, amit a megrongált szállásért fizetnünk kell. Minden esetben, amikor a kutyát a hotelszobában hagyjuk jelezzük a takarító személyzet felé, hogy a kutya a szobában tartózkodik.

 

AMIT ÉRDEMES MAGUNKKAL VINNI A KUTYÁS NYARALÁSHOZ:

póráz, nyakörv, biléta, szájkosár, útlevél/oltási könyv, kutyapiszokszedő zacskó, tál, fekhely, törölköző, túrázáshoz itató, jutalomfalat és persze a legfontosabb a kutya eledele.

 

MOST AKKOR JÖJJÖN NÉHÁNY IGAZÁN PRAKTIKUS FELSZERELÉS A WEBSHOPUNKBÓL AMI EGY VÍZPARTI NYARALÁSHOZ JÓL JÖHET:

 

Pár praktikus tanács után, akkor jöjjön a fentebb beígért személyes tapasztalatom a szállásról, ahol pár nappal ezelőtt eltöltöttünk egy hosszú hétvégét. Zalakaroson a MenDan Magic Spa & Wellness Hotelben foglaltunk le egy 30 nm-es családi szobát. Ez a méret már elég tágas volt számunkra két kutyával és egy gyerekkel. Amikor a szállást kerestem szem előtt tartottam azt is, hogy a szállás közelében legyen nagy zöld terület, ahol a kutyákkal tudunk sétálni. Szerencsére kutyasétáltatás szempontjából ez a zalakarosi üdülő-övezet nagyon jó választásnak bizonyult, mert nagyon sokáig van bicikli út, ami erdős részen megy keresztül, viszont aszfaltos is, így, ha esős időben kell kutyát sétáltatnunk sem lesznek nyakig sarasak kedvenceink. Sajnos elég esős időnk volt, így ezért a sétáltatási lehetőségért nagyon hálás voltam. Ha csak egy egészségügyi sétára mentünk le a srácokkal, akkor is rögtön el tudták végezni a dolgukat, hisz a szállás körül rengeteg zöld terület volt. Ami miatt csalódottak voltunk kicsit, hogy a telefonban az ígérték, hiába kutyával megyünk, szép felújított szobát fogunk kapni. Ezt sajnos nem sikerült teljesíteniük, mivel a szoba elég lelakott volt. A közösségi terek pedig lehettek volna tisztábbak. Összességében viszont jól éreztük magunkat, de még továbbra is keressük a számunkra legjobb kutyás magyarországi hotelt. Elég szomorúnak tartom, hogy azért, mert két kutyával megyünk, hátrányba kerülünk a többi szállóvendéggel szemben, pedig nem kevés pénzt számolnak fel a kutyákért, és semmilyen szolgáltatást nem kapunk érte cserébe azon kívül, hogy megtűrik őket a szobában.

 

Mindenkinek kellemes nyaralást kívánunk akár kedvencével megy, akár nélküle. Ami nagyon fontos, hogy ha visszük kedvencünket magunkkal, figyeljünk másokra és tartsuk tiszteletben, hogy nem mindenki kutyás, sőt van, aki fél a kutyáktól!

 

Ha ismertek kutyabarát szálláshelyeket Magyarországon, amit kipróbáltatok már kedvence(i)tekkel és szívesen ajánlanátok, akkor írjátok meg nekünk, mert szeretnénk egy listát készíteni, hogy megkönnyíthessük egymás életét egy-egy kutyás vakáció megszervezésében.

Várjuk ajánlásaitokat!