Barion Pixel
16.000 ft felett ingyenes szállítás
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

FAKÓ A KUTYÁM SZŐRE ÉS NAGYON VEDLIK, MIT CSINÁLJAK?

Best4Pets - Őri-Korompai Eszter - 2020. 08. 14. 13:43:00
FAKÓ A KUTYÁM SZŐRE ÉS NAGYON VEDLIK, MIT CSINÁLJAK?

Nagyon fontos a kutyánk szőrének, bőrének megfelelő ápolása, rendben tartása. Amennyiben szőre dús és csillogó, valószínűleg kedvencünk is egészséges, megfelelő a számára választott táp és jól ápoljuk szőrét. Viszont a tördezett, fénytelen szőr utalhat: egészségügyi problémára, élősködőkre (bolha, atka stb.) vagy nem megfelelő táplálásra és ápolásra. 

 

 

Kutyád optimális táplálása nélkülözhetetlen az egészséges bőr és szőr megőrzéséhez, ezért fokozottan kell figyelned arra, hogy etetése során biztosítsd számára az ideális mennyiségű és minőségű tápanyagokat. Ezek hiányában bőr-, illetve szőrproblémák jelentkezhetnek.

A megfelelő minőségű prémium táp kiválasztása után nem kell a tápanyaghiány miatt aggódnod. Ezek a tápok megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazzák a bőr egészségének megtartásához szükséges tápanyagokat, ásványi anyagokat és vitaminokat.

Ha szeretnénk elősegíteni és lerövidíteni a vedlési folyamatot és pluszban még ápolni is kutyánk bőrét, szőrét érdemes neki kiegészítésképpen lazacolajat vagy Hyper-Coat szőr és bőrregeneráló oldatot adni. Ezek a termékek omega-3 és -6 zsírsavakat, növényi olajokat és búzacsíra olajat is tartalmaznak, melyek hozzájárulnak a bőr és a szőrzet egészségéhez, ugyanakkor pozitív hatása van az immunrendszerre, valamint a szervekre és szövetekre is. Ezen zsírok, olajok rendszeres bevitele belülről járul hozzá kutyád bőrének egészségéhez, mivel elősegíti annak megfelelő zsírosságát és hidratáltságát. Szőrhullásra hajlamos fajtákra kifejezetten jó hatással vannak az esszenciális zsírsavak illetve olajok rendszeres fogyasztása.

Esszenciális zsírsavakon kívül támogathatod kutyád bőrének egészségét E- és A vitaminok, valamint cink bevitelével is.

Ezek a vitaminok és ásványi anyagok szintén a bőr állapotának javításáért és hidratáltságáért felelősek. Prémium táp etetése mellett azonban nincs szükség ezen vitaminok és ásványi anyagok plusz bevitelére, - hiszen megfelelő arányban tartalmazza maga a táp – az emelt dózis sajnos csak vitamin és ásványi anyag túladagolásához vezethet.

Megfelelő étrend mellett fontos a kutya szőrének külső ápolása is, azaz bundájának rendszeres, legalább heti egyszeri fésülése és időközönkénti (maximum havonta) fürdetése.

A gyakori fésülések alkalmával nemcsak a kutya szőrébe ragadt koszt, bogáncsot tudod eltávolítani, de jobban felmérheted kutyád bőrének állapotát is. Ezáltal időben észreveheted az esetleges elváltozásokat, bőrszárazságot, vagy élősködők jelenlétét. A fésülés során stimulálod kutyád bőrét, ezzel egészséges zsírtermelésre késztetve azt, mely kellően hidratáltan tartja kedvenced bőrét, ezáltal szőrét is. A fürdetésnek is nagy szerepe van a bőr és a szőr tisztán- és egészségesen tartásában. A fürdetés során eltávolíthatod kutyád bőréről azokat a szennyeződéseket, amikhez a fésülés már nem elegendő. Viszont itt is nagyon fontos, a megfelelő minőségű sampon kiválasztása. A nálunk kapható Hyper-Coat Prime sampon hidegen sajtolt kendermagolajat tartalmaz, mely egyedülálló szőr- és bőrregeneráló hatással bír. Minden kutyafajta szőre számára tökéletes választás lehet.

Amint szembesülsz a problémával, miszerint kutyád bőre száraz, esetleg korpás, szőre pedig fénytelen és durva, fontos ellenőrizned, hogy a szőr fakóságán kívül látsz-e bármilyen bőrelváltozást, illetve élősködőt a szőrében. Ha a szőr fakóságán kívül nem találsz semmilyen más problémára utaló jelet, akkor lehetséges, hogy nem a megfelelő tápot választottad kutyád számára. Érdemes kipróbálnod egy másik összetételű tápot, illetve kiegészítésképpen lazacolajat vagy Hyper-Coat szőr és bőrregeneráló oldatot adnod.

A megfelelő táp kiválasztásában szívesen segítek Neked.

Hosszabban fennálló, nem javuló bőr- és szőr problémák esetében azt ajánljuk keresd fel állatorvosotokat, mivel előfordulhat, hogy szervi probléma okozza a betegséget, ezért szükséges lehet kutyád teljes körű kivizsgálása.